Fotografie a fakty afrického divokého psa

africký divoký pesDosahujúci dĺžku až 100 cm a hmotnosť 35 kg, Africký poľovný pes (Lycaon pictus), ktorý sa tiež nazýva jednoducho divoký pes, je veľký ako malý vlk. Jeho srsť je tmavej farby, ktorá je zjemnená žltkastými, hnedastými a bielymi škvrnami. Jeho uši sú mimoriadne veľké. Na prvý pohľad existuje medzi africkými poľovníckymi psami a hyenami určitá podobnosť, pokiaľ ide o vzhľad. Nie sú však úzko spojené s hyenami, okrem skutočnosti, že obaja sú mäsožravci; Africkí poľovnícki psi sú „skutoční“ psi, zatiaľ čo najbližšími príbuznými hyen sú Viverrids.
O afrických poľovníckych psoch sa šírilo veľa hororových príbehov: Hovorilo sa, že zabíjajú oveľa viac koristi, ako sú schopní jesť, vyháňajú všetky antilopy z veľkých oblastí a sú dokonca pre človeka nebezpečné. V tejto súvislosti Africký poľovný pes by sa dal nazvať „africký vlk“, pretože v okolí mesta vyrástlo veľa negatívnych mýtov Vlk tiež. Väčšina z nich je číra fikcia alebo hrubo prehnaná. Nielen v súvislosti s negatívnym obrazom existujú podobnosti medzi africkými poľovníckymi psami a vlkmi: Oba psie psy žijú a lovia v balíkoch. U afrických poľovníckych psov, ako aj u vlkov existujú odlišné rodovo špecifické hierarchie. To znamená, že muži aj ženy majú svoje vlastné dominančné vzťahy. Ale to nie je tak zrejmé u afrických poľovníckych psov ako u vlkov. Medzi členmi balenia afrických poľovníckych psov vládne veľká harmónia a zdá sa, že každý člen môže v rámci balenia hrať rôzne úlohy.

Podpora dobrých sociálnych vzťahov je veľmi dôležitá pre prežitie každého člena svorky afrických poľovných psov. Iba harmonizačný balíček je schopný úspešne loviť a brániť svoju korisť proti hyenám. Veľkosť balenia sa zdá byť rozhodujúca z hľadiska jeho úspechu; balíčky, ktoré majú len pár členov, stratia väčšiu časť svojej koristi pre hyeny ako balíčky s mnohými členmi. Mláďatá a členovia svorky, ktorí nie sú schopní loviť, sú zásobovaní mäsom ostatnými členmi. Chov mláďat - v jednom vrhu ich môže byť 16 - si vyžaduje všetku dostupnú pomoc. Aj muži prispievajú k tejto práci a sú schopní chovať v prípade núdze staršie mláďatá bez pomoci ženy.



Africké poľovnícke psy sú veľmi zruční lovci. Lov väčšinou vedie jeden alebo niekoľko psov, zatiaľ čo zvyšok smečky nasleduje v určitej vzdialenosti. Ak sa potenciálna korisť pokúsi vypuknúť, pes v pozadí mu blokuje cestu. Africké poľovné psy lovia s veľkou vytrvalosťou; lov sa dá rozšíriť na niekoľko kilometrov a psy lovia priemernou rýchlosťou okolo 50 km / h. Preferovanou korisťou sú stredne veľké antilopy, ale africké poľovné psy sú schopné zabiť aj väčšie antilopy Zebry . Lovia však tieto zvieratá, len ak nie je k dispozícii žiadna iná korisť, pretože riziko ich zranenia je dosť veľké.



Africké poľovnícke psy obývajú africké savany. Balíky sa túlajú veľkými plochami bez nároku na určité územie. Skutočnosť, že psy potrebujú také veľké plochy s veľkou zverou, aby splnili svoje potravinové požiadavky, ich robí veľmi zraniteľnými voči zmenám krajiny, ktoré pochádzajú od človeka. Mimo národných parkov sú veľké oblasti čoraz vzácnejšie. Africké poľovnícke psy sú v dnešnej dobe považované za veľmi ohrozené.

jack russel chi mix

Tento článok bol pôvodne publikovaný na magazín.naturspot.de . Odkaz na pôvodný článok



Kľúčové slová: biely

Ktoré zoologické záhrady ich majú?
Umelec (Holandsko), Zoo Brookfield (Spojené štáty), Dublinská zoo (Írsko) a Zoo v Los Angeles (Spojené štáty)

Africký divoký pes, mysový poľovnícky pes, maľovaný poľovnícky pes, divoký pes je na Červenom zozname ohrozených druhov IUCN uvedený ako ohrozený (EN) a považuje sa za osobu, ktorá čelí veľmi vysokému riziku vyhynutia vo voľnej prírode.

Názvy afrického divokého psa
Mláďaťu / dieťaťu afrického divokého psa sa hovorí „šteňa“. Skupine afrických divokých psov sa hovorí „svorka“.
Krajiny
Angola , Benin , Botswana , Burkina Faso , Burundi , Kamerun , Stredoafrická republika , Čad , Konžská demokratická republika , Pobrežie Slonoviny , Eritrea , Etiópia , Gabon , Gambia, , Ghana , Guinea , GuineaBissau , Keňa , Malawi , Mali , Mozambik , Namíbia , Niger , Nigéria , Rwanda , Senegal , Sierra Leone , južná Afrika , Sudán , Tanzánia , Ísť , Uganda , Zambia a Zimbabwe
Stanovištia afrických divých psov
Suchá savana , les , Pasienky , Savana , Krík , Subtropický / tropický suchý les , Subtropické / tropické suché pastviny , Subtropické / tropické suché kroviny a Subtropické / tropické vlhké Montane
Niektoré fakty o
Africký divoký pes

Hmotnosť dospelých : 26,5 kg (58,3 libier)



Maximálna životnosť : 17 rokov

Splatnosť žien: 639 dní

psie plemeno juhoafrický boerboel

Splatnosť mužov: 639 dní

francúzsky buldoček modré oči



Gravidita: 72 dní

Odstavenie: 91 dní

Veľkosť vrhu: 8

Vrh za rok: 1

Interval medzi vrhmi: 362 dní

Váha pri narodení : 0,318 kg (0,6996 libier)

Bazálny metabolizmus: 33 W.

Telesná hmotnosť: 8,75 kg (19,25 libier)

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

čivava teriér mix plemena

Viac zvierat začínajúcich na A

Odkazy
Mená poľovníckych psov - Africké poľovnícke psy majú svojich domácich kolegov ... Ak hľadáte chladné meno pre svojho psa? Vyskúšajte tento web, hlavne pre poľovnícke psy.
Odkazy



  • Odkazy súvisiace so zvieratami Získajte viac návštevníkov na svojom webe, pridajte bezplatný odkaz týkajúci sa zvierat!