Aljašské zajace obrázky a fakty

Aljašský zajac

Poradie: Lagomorpha
Rodina: Leporidae
Druh: Lepus othus

Aljašský zajac je uvedený v zozname „Least Concern“ (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

Pomenovania pre aljašského zajaca
Mláďaťu / dieťaťu aljašského zajaca sa hovorí „páka“. Samice sa nazývajú „srna alebo jill“ a samce „buck or jack“. Aljašskej skupine zajacov sa hovorí „band or down“.
Krajiny
Rusko a Spojené štáty
Biotopy zajaca aljašského
Pasienky , Subarktický les a Tundra

Fakty o aljašskom zajacovi

Lepus othus je obmedzený na západnú Aljašku od Aljašského polostrova až na sever od Sewardského polostrova pri Kotzebue (Klein 1995).



Aljašský zajac alebo Lepus othus je na Červenom zozname IUCN (1996) uvedený ako Nižšie riziko / Najmenej obavy.



Podobný druh známy ako zajac horský (Lepus timidus) možno nájsť v celej severnej Európe a Ázii, zatiaľ čo zajac tundra (Lepus othus) sa nachádza na Aljaške. ( Celý text )

?? Aljašský zajac je väčší od 22 do 28 palcov (. ( Celý text )



Polárne líšky a aljašské zajace sú bežné; ľadové medvede sú často pozorované. ( Celý text )

Losi, medvede hnedé, karibu, polárne líšky a aljašské zajace sú bežné.

Viac zvierat začínajúcich na A