Bairdov vrabec

Tieto vtáky majú veľký účet, veľkú plochú hlavu a krátky vidlicový chvost. Majú hnedé horné časti a biele spodné časti, s pruhmi na chrbte, prsiach a bokoch. Tvár, zátylok a korunný pruh sú žltkasté.

Obrázok Bairdovho vrabca získal licenciu Creative Commons Priradenie-zdieľanie podobné .
Pôvodný zdroj: pôvodne odoslaný na Flickr ako Baird's Sparrow
Autor: Dominic SheronyPermission (Opätovné použitie tohto súboru) Tento obrázok, ktorý bol pôvodne zverejnený na Flickr.com, bol nahraný do spoločnosti Commons pomocou uploadovacieho robota Flickr dňa 23:29 21. apríla 2010 (UTC) spoločnosťou Howcheng (diskusia). K uvedenému dátumu bola licencovaná na základe licencie uvedenej nižšie. Tento súbor je licencovaný pod všeobecnou licenciou Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0. Máte slobodu: zdieľať - kopírovať, distribuovať a prenášať dielo

Bairdov vrabec je klasifikovaný ako najmenej znepokojený. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. Do tejto kategórie sú zahrnuté rozšírené a početné taxóny.



Bairdov vrabec (Ammodramus bairdii), The Birds of North America Online (A. Poole, vyd.). Ithaca: Cornellovo laboratórium ornitológie; Získané z vtákov severnej Ameriky online: http://bna.birds.cornell.edu/bna/species/638 doi: 10,2173 / bna. Viac



Bairdov vrabec, Ammodramus bairdii, je malý severoamerický vrabec. Obsah - * 1 Prehľad * 2 Referencie * 3 Ďalšie čítanie * 3.1 Kniha * 3.2 Správy * 3.3 Diplomová práca * 3. Viac

Všeobecný popis Pohlavie Bairdovho vrabca je podobné. Horná časť hlavy a zátylku sú bohaté, silné hnedožlté, pruhované čiernou farbou, najmä po stranách temena a zátylku. Boky hlavy a krku sú bledo bledé a škvrnité čiernou farbou s úzkou líniou čiernych škvŕn na boku hrdla. Zadné perie je centrálne matné čierne, lemované šedobielymi, vytvárajúcimi pruhovaný vzhľad. Zadok je ľahší, viac buffy. Viac



Baird's Sparrow dosť dobre na to, aby si ho zaradil na váš zoznam. Bairdove vrabce je najľahšie vidieť na ich chovnom území v prériách pozdĺž hranice medzi USA a Kanadou, kde budú muži spievať z vyvýšených bidiel. V zime sú veľmi podobné myšiam, pretože sa pasú osamote vo vysokej tráve. Ak chcete vidieť jednu v AZ, musíte nájsť správny typ trávy, prejsť ju a dúfať, že vták spláchne, a pokúsiť sa ju vidieť, keď pristane a šup do úkrytu. Viac

Baird's Sparrow pochádza z USA, Kanady a Mexika a pokrýva veľké rozpätie. Aj keď sa prirodzený rozsah tohto vtáctva zmenšil a populácia sa v priebehu 70. rokov zmenšila, dnes je populácia stále dosť silná. V súčasnosti sa predpokladá, že populácia tohto vtáka je viac ako 1 milión jednotlivých vtákov. Baird's Sparrow má momentálne hodnotenie Least Concern. V súčasnosti neexistujú obavy, že globálna populácia Bairdovho vrabca bude čeliť vážnej hrozbe. Viac

Plán posudzovania a ochrany stavu vrabca Baird = OBSAH ZHRNUTIE ZHRNUTIE TAXONÓMIA PRÁVNY STAV USA USA Mexiko Mexiko POPIS ROZSAH Šľachtiteľská migrácia Zimná PRÍRODNÁ HISTÓRIA Migrácia Šľachtenie Územie vernosť POPULÁCIA A TRENDY Viac

Baird's Sparrow je spevák z pastvín Great Plains. V roku 1843 ho na pláňach Severnej Dakoty pomenoval John James Audubon po mladom ornitológovi Spencerovi Fullertonovi Bairdovi. Rovnako ako mnoho vrabcov pasienkov, má sklon byť utajený, a preto ho ťažko vidieť, okrem prípadov, keď muži spievajú z teritoriálnych bidiel. Zdravie populácií vrabcov Baird závisí od zachovania severoamerických prérií s nízkou trávou. Vzhľad: Iba s hmotnosťou 0. Viac

Baird's Sparrow: Strava sa skladá zo semien, hmyzu a pavúkov; krmoviny na zemi. Ľahko zjesť svetlicu, plátky jabĺk, cukrovú kašu, proso, arašidové jadrá, vokalizáciu ovocia Baird's Sparrow: Skladba sa skladá z troch krátkych nôt, po ktorých nasleduje hudobný trylek na nižšom ihrisku. Podobné druhy Baird's Sparrow: Vrabce vešpery a piesne majú zaoblené hlavy, dlhšie chvosty a na tvári im chýba žltá. Viac

Bairdov vrabec je vzácny a nepolapiteľný a množí sa v miznúcich prérijných krajinách na severe Veľkej nížiny. Zvyčajne leží nízko vo vysokej tráve a svoju prítomnosť odhaľuje iba vďaka svojej výraznej cinkajúcej piesni. Viac

Kobylkový vrabec a Bairdove vrabce na horných Veľkých nížinách. University of Missouri - Columbia, United States, Missouri. * Davis SK. Ph.D. (2003). Výber biotopov a demografia prérijných spevavcov so zmiešanou trávou v členitej krajine. University of Regina (Kanada), Kanada. * Gamble K. M.S. (2005). Využívanie biotopov v vrabcoch Bairdových a kobylkových. Viac

Bairdov vrabec Bairdov vrabec, Ammodramus bairdii, je malý vrabec. Tento vták dostal meno po Spencerovi Fullertonovi Bairdovi, americkom prírodovedcovi. Popis: Tieto vtáky majú veľký účet, veľkú plochú hlavu a krátky vidlicový chvost. Majú hnedé horné a biele spodné časti, s pruhmi na chrbte, prsiach a bokoch. Tvár, zátylok (kríže) a temenný pás sú nažltlé. Viac

Bent Life History for the Baird's Sparrow - bežný názov a poddruhy odrážajú nomenklatúru používanú v čase písania popisu. BAIRD'S SPARROW AMMODRAMUS BAIRDlI (Audubon) ZVYKY Prispel JOHN LANE 4. júna 1840 17-ročný mladík menom Spencer Fullerton Baird prekonal svoju chlapčenskú nedôveru a napísal veľkému prírodovedcovi Johnovi Jamesovi Audubonovi, aby sa informoval o zvláštnom mucháriku. zhromaždil. Viac

Bairdove vrabce reagovali negatívne na nevhodné pastevné praktiky na pastvinách na juhozápade a v Mexiku. Aj stredne alebo mierne pastviny majú menej vtákov ako nenarušené biotopy a pastva by mohla byť škodlivejšia vo vyprahnutých oblastiach. Zachovanie a obnova väčších častí juhozápadných trávnatých porastov by malo zlepšiť kondíciu a prežitie vrabcov migranta Bairda. Potrebné sú kvantitatívne údaje o požiadavkách na biotop, vrátane vzťahu medzi veľkosťou náplasti a počtom Bairdových vrabcov. Viac

Aj keď vrabec Bairdov zaznamenal pokles populácie počas osídľovania prérií Európanmi a premeny pôvodnej prérie na poľnohospodárstvo, zdá sa, že populácia tohto druhu sa podľa údajov severoamerického prieskumu chovu vtákov stabilizovala v rokoch 1980 až 1996. „Zdieľame obavy navrhovateľa týkajúce sa prérijných druhov, ako je vrabec Baird, kde populácia v minulosti poklesla,“ uviedol Ralph Morgenweck, regionálny riaditeľ horského regiónu Prairie služby. Viac

Baird's Sparrow Goforth Road (SW vo Fort Worth) Parker, TX, 16. mája 1998 Foto: Jimmy McHaney Domov | Ročné obdobia | Mapa oblasti | Pozorovania | Skontrolujte mapy Kontrolný zoznam Viac

Bairdov vrabec je v štáte Nové Mexiko uvedený ako ohrozený. Baird’s Sparrow je tiež národnou organizáciou Bird of Conservation Concern (US Fish and Wildlife Service, 2002). Populačná veľkosť PIF odhaduje populáciu druhov na 1,2 milióna. Veľkosť zimujúcej populácie v Novom Mexiku nie je známa, považuje sa však za malú a trochu variabilnú. Populačný trend Nie sú k dispozícii žiadne údaje o zimných populáciách v Novom Mexiku. Viac

Distribúcia chovu Baird's Sparrow v Spojených štátoch a južnej Kanade na základe údajov z prieskumu Breeding Bird Survey, 1985-1991. Stupnica predstavuje priemerný počet osôb zistených na jednej trase za rok. Mapa od Price, J., S. Droege a A. Price. 1995. Letný atlas severoamerických vtákov. Academic Press, Londýn, Anglicko. 364 strán. - Kľúčom k riadeniu sú zabezpečenie oblastí pôvodných alebo krotkých trávnych porastov so stredne hlbokým podstielkou, kontrola nadmerného pasenia a obmedzenie zasahovania kríkov. Viac

dospelí Bairdove vrabce žerú kobylky, pavúky, mory, krídlatky a malý hmyz. Semená tvoria väčšinu jesennej, zimnej a jarnej stravy. Rozsah rozmnožovania a preferované biotopy sa môžu z roka na rok meniť v závislosti od vlhkosti obdobia rozmnožovania. Rozšírenie: Vrabec Bairdov sa množí od juhovýchodnej Alberty, južného Saskatchewanu a juhu Manitoby na juh k severozápadnej Montane, strednej Južnej Dakote, juhovýchodnej Severnej Dakote a západnej strednej Minnesote. Viac

Bairdov vrabec (Ammodramus bairdii) je malý vrabec s veľkým účtom, veľkou plochou hlavou a krátkym vidlicovitým chvostom. Horné časti sú hnedé a spodné časti biele, s pruhmi na chrbte, prsiach a bokoch. Tvár, zátylok a korunný prúžok majú žltkastú farbu. Ich vybrané chovné prostredie je v prérijných oblastiach s vysokou trávou v južnej strednej Kanade, ako aj v severných stredozápadných Spojených štátoch. Viac

Baird's Sparrows majú nádherné melodické piesne v porovnaní s ich blízkymi príbuznými, ako je napríklad Grasshopper Sparrow. Habitat: Plemená v pôvodných prériách vysokých tráv a rozptýlených burín a kefa. Príležitostne bude hniezdiť na pšeničných poliach. Nachádza sa na poľnohospodárskych poliach, pastvinách a v prériách počas migrácie. Strava: Primárne sa v lete živí hmyzom a pavúkmi, spolu so semenami. Zimná strava je predovšetkým semená burín a tráv. Viac

a ako si sa tak priblizil? Bairdov vrabec je dosť vzácny vrabec. Jedno som ešte nevidel, aj keď môj štát (Severná Dakota) je jedným z najlepších miest na ich návštevu. Neviem si predstaviť, že sú také ľahké na nájdenie alebo nafotenie. Viac

hmotnosť juhoafrickej boerboel