Macaw s modrými krídlami

Má celkovú dĺžku približne 40 cm. Má ťažký čierny účet, dlhý chvost a hlavne zelené operenie. Horná strana remiges a primárne kryty sú modré, ako to naznačuje ich bežný názov. Spodná strana krídel je žltkastá, koniec chvosta, temeno a líca sú modrasté a spodná časť chvosta a malá oblasť brucha sú červené. Dúhovka je jantárová. To a papagáj červenobruchý sú jediné ary, kde je holá pokožka tváre žltkastá, ale v zajatí často vybledne. Na rozdiel od Macaw s červeným bruchom má Blue-wing červené podbruško a červenú spodnú časť chrbta.

Na fotografiu Macaw s modrými krídlami bola poskytnutá licencia Creative Commons Priradenie-zdieľanie podobné .
Pôvodný zdroj: pôvodne vyslaný na Flickr ako arogantný papagáj
Autor: TJ LinPermission (Opätovné použitie tohto súboru) Tento obrázok, ktorý bol pôvodne zverejnený na Flickr.com, bol nahraný do spoločnosti Commons pomocou uploadovacieho robota Flickr dňa 10:18, 19. februára 2009 (UTC), spoločnosťou Snowmanradio (diskusia). K uvedenému dátumu bola licencovaná na základe licencie uvedenej nižšie. Tento súbor je licencovaný pod všeobecnou licenciou Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0. Máte slobodu: zdieľať - kopírovať, distribuovať a prenášať dielo

Modrozelený papagáj je klasifikovaný ako takmer ohrozený (NT), má blízko k kvalifikácii alebo je pravdepodobné, že sa v blízkej budúcnosti kvalifikuje do ohrozenej kategórie.



Papagáj modrokrídly (Primolius maracana), ktorý je v oblasti chovu obyčajne známy ako papagáj Illigerův, je druh papagája vyskytujúceho sa v strednej a východnej Južnej Amerike. Predtým bol umiestnený v rode Ara alebo Propyrrhura. Je známe, že macaws modrookrídly dosahuje vek 50–60 rokov. Viac



Papagáj Illiger alebo Macaw s modrými krídlami robí dobrého maznáčika vďaka svojej malej veľkosti a vysokej inteligencii. Sú to však živé divoké vtáky, a preto si budú vyžadovať veľkorysý životný priestor. Tento veľmi aktívny, zvedavý a zábavný malý papagáj bude vyšetrovať a prežúvať všetko, čo je v dohľade. Z mladých ručne chovaných papagájov Illiger sú vynikajúci domáci miláčikovia. Sú veľmi prispôsobivé a starostlivosť o ne je pomerne ľahká. Priateľské a milé vtáčatko, s ktorým má veľa ľudí manipuláciu. Viac

Papagáj modrý vo voľnej prírode Nick Athanas | http://www.antpita.com Macaws modrookrídly alebo Illiger’s pásť sa s Arthurom Grossetom http: //www.arthurgrosset. Viac



Vedeli ste, že niektoré divoké Macaws s modrými krídlami majú vo veku problémy so šedým zákalom, ktorý im skracuje život kvôli hendikepu, keď nemôžu nájsť jedlo. Profil druhu Rod: Primolius Druh: maracana Veľkosť: Dospelý Váha: 43 cm (16,8 palca) 265 g (9. Viac

Ara modrokrídly, inak známa ako ara macao, izolovaná na bielom pozadí Zobrazený obrázok: 4411 krát KOMENTÁR K TEJTO FOTO Aby sa vaše meno mohlo objaviť v komentári, musíte sa zaregistrovať / prihlásiť ako člen. Viac

Papagáj (Primolius maracana) - tiež známy ako papagáj s modrými krídlami - je endemický pre východnú Brazíliu, Mato Grosso v Brazílii, Paraguaj a severovýchodnú Argentínu; kde sa nachádza v pobrežných lesných oblastiach až do výšky 3300 stôp. Niekedy ich možno pozorovať zháňaním potravy na poliach s obilím alebo kukuricou. Ich prirodzenú stravu tvoria semená, ovocie, orechy a bobule. Tento papagáj je vo svojom vlastnom prostredí ohrozený, pretože je ničený odlesňovaním. Viac



Je známe, že Macaws s modrými krídlami dosahujú vek 50-60 rokov. Stanovište a jedlo - Papagáj modrý sa vyskytuje vo východnej a južnej Brazílii (so zvyškom obyvateľstva na severovýchod), na východe Paraguaja a prinajmenšom predtým v ďalekej severovýchodnej Argentíne. Vyskytuje sa v vždy zelených a listnatých lesoch, s preferenciou pre galerijný les. Živia sa hlavne semenami Cnidoscolus phyllacanthus, Jatropha, Guazuma ulmifolia a nepôvodnej Melia azederach. Viac

V Argentíne bol papagáj s modrými krídlami rozšírený v provincii Misiones s mnohými historickými záznamami na rôznych lokalitách. Na našom skúmanom území bol tento druh bežný až do roku 1970. Papagáj modrookrídly je veľký, hlučný a nápadný vták. Avšak posledných 20 rokov neprinieslo žiadne spoľahlivé záznamy o druhoch v Argentíne. Za päť rokov práce v teréne a rozhovorov s miestnymi ľuďmi na mnohých miestach v celom Misiones sme tento macaw nezaznamenali. Viac

Macaw s modrými krídlami volá za letu Primolius maracana (0:29) Ciro Albano XC39986 11-10-2009, Brazília Macaw s modrými krídlami volá Primolius maracana (0:13) Andrew Spencer XC47881 27-09-2009, Brazília Macaw s modrými krídlami vyzýva Primolius maracana (0:51) Andrew Spencer XC47882 27-09-2009, Brazília página 1 2005-2010 Foundation Xeno-canto. Viac

Ara modrí krídla dosahujú pohlavnú dospelosť medzi 2. a 4. rokom po narodení. Dospelé samice zvyčajne produkujú dve vajcia, ktorých vyliahnutie trvá približne 29 dní. Mladí Macaws s modrými krídlami sa učia lietať asi 11 týždňov po vyliahnutí. Po tom, čo sa naučili lietať, zostali s rodičmi asi rok. O jeho reprodukcii vo voľnej prírode existuje pomerne málo informácií, ale obdobie rozmnožovania v severovýchodnej Brazílii je zjavné od decembra do februára. Viac

* Videá ara s modrými krídlami v zbierke internetového vtáctva * Fotografie zajatého ara s modrou hlavou * Galéria s fotografiami ara s modrými krídlami VIREO * Fotografie s vysokým rozlíšením; Článok tropické vtáky v • d • eMacaws Rod Druhy (vyhynutia: † označuje druh, u ktorého sa potvrdilo, že vyhynul, ₴ označuje dôkazy iba od pod fosílií) Anodorhynchus Glaucous Macaw • Hyacint Macaw • Lear's Macaw Cyanopsitta Viac

šteňa indiánskeho psa

V období rozmnožovania 1997 - 1998 sa vyskúšal pokus s čistými vajíčkami papagája modrookrajového, ktorý sa však stretol aj s neúspechom, keď sa vajcia znova zjedli, buď predátormi cicavcov, alebo hadom. V nasledujúcom období rozmnožovania urobil hybridný pár dva pokusy o hniezdenie. Prvý pokus zlyhal, ale v decembri 1998 párik spojil ďalšiu spojku a vedci začali štvrté úsilie, aby vtáky vychovali späť. Viac