Brown Thornbill

Brown Thornbill, Acanthiza pusilla, je passerine vták, ktorý sa zvyčajne vyskytuje vo východnej a juhovýchodnej Austrálii vrátane Tasmánie. Môže dorásť až do dĺžky 10 cm a živí sa hmyzom.

Na fotografiu Brown Thornbill bola poskytnutá licencia Creative Commons Priradenie-zdieľanie podobné .
Pôvodný zdroj: Vlastná práca
Autor: JJ Harrison (http://www.noodlesnacks.com/) Umiestnenie fotoaparátu



Brown Thornbill je klasifikovaný ako najmenej znepokojený. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. Do tejto kategórie sú zahrnuté rozšírené a bohaté taxóny.

Brown Thornbill je malý vták, ale patrí medzi stredne veľké a bežnejšie druhy tŕňov. Má olivovohnedé až sivé horné končeky, s teplým červenohnedým čelom vroubeným s bledšími znakmi. Zadok má červenohnedú škvrnu, chvost je šedo-hnedý s čiernym pásom a bledou špičkou a spodné časti sú sivobiele, na brade, hrdle a hrudníku sfarbené do čierna. Oko je tmavočervené. Viac



Brown Thornbill, Acanthiza pusilla, je úzko príbuzný s vraním Superb. Ale na rozdiel od toho je to veľmi obyčajný vták. Je to však zaujímavé samo o sebe. Žije v Tasmánii a vo východnej a juhovýchodnej Austrálii. Tieto vtáky majú tendenciu vytvárať kŕdle, ktoré sa pohybujú cez lístie a hľadajú malý hmyz. Ich hniezdo je zaujímavé tým, že je to úplná zemeguľa a má jednu miestnosť na výchovu mláďat. Viac



Brown Thornbill, Acanthiza pusilla, je passerine vták, ktorý sa zvyčajne vyskytuje vo východnej a juhovýchodnej Austrálii vrátane Tasmánie. Môže dorásť až do dĺžky 10 cm a živí sa hmyzom. Galéria - Brownthornbill.jpg Referencie - 1. ^ BirdLife International (2008). Acanthiza pusilla. In: IUCN 2008. Červený zoznam ohrozených druhov podľa IUCN. Stiahnuté 18. februára 2009. Viac

psie plemená austrálsky ovčiak

Hlas: Brown Thornbill má krátke príjemné vlnenie a často napodobňuje iné vtáky. Ak hrozí nebezpečenstvo, vydá tvrdý poplach. Jedlo: Krmí sa väčšinou na vetvičkách a kôre, a nie na listoch, pre vodný kameň, aphi a iný hmyz. Rozsah chovu trniaka hnedého: Zvyčajne žijú vo dvojiciach a udržiavajú si stále teritóriá. K množeniu dochádza od júla do decembra. Hniezdo je neupravená kupolovitá konštrukcia so vstupom v hornej časti. Viac

Hnedý tŕniak v kríkoch akácie. Komentár autora Tento vták poletoval od kríkov ku kríkom blízko tečúcej vody. Na jednej strane potoka boli vysoké eukalypty. 4 Priemer: 4 (3 hlasy) Vaše hodnotenie: Žiadne Hlasuje iba pre registrovaných členov. Prihláste sa alebo si vytvorte nový účet. Viac

pudl austrálsky ovčiak mix

* Tŕňovec hnedý Tŕniak hnedý v kríkoch z akácie. Tidbinbilla, Územie hlavného mesta Austrálie, Austrália Margaret Leggoe 25. januára 2010 pred 4 týždňami PRIDANÝ POSLEDNÝ MESIAC 4 * Vták na strome. Viac

Hnedý tŕniak sa vyskytuje vo východnej a juhovýchodnej Austrálii vrátane Tasmánie. Habitat: Nachádza sa od pobrežia po vysoko v horách, mokrých lesoch a parkoch a poskytuje kríky. Kŕmenie: Hmyz predstavuje hlavnú stravu tohto vtáka. Chov / hniezdenie: plemená od júna do decembra. Stavia kupolovité hniezdo so vstupom blízko vrcholu. Viac

Brown Thornbill (Acanthiza pusilla) síce nie je nápadným vtákom, ale na zemi sa vyskytuje zriedka. Aj keď je vo východnej Austrálii a Tasmánii rozšírený a rozšírený. Na druhej strane je to dosť zvedavé a zvyčajne vyjde, ak vydávate škrípavé zvuky. Jeho operenie sa líši od teplého hnedého po olivovo hnedé zhora a od bledohnedých po žltkasto biele na bokoch. Viac

Brown Thornbill, Acanthiza pusilla post na birdsoftheworldonline.com/brown-thornbill-aca nthiza-pusilla. Ďakujeme za skvelú fotografiu tohto zaujímavého vtáka. Ron Zverejnené pred 15 mesiacmi. (trvalý odkaz) Chcete komentovať? Zaregistrujte si bezplatný účet alebo sa prihláste (ak už ste členom). Preukazy pre hostí vám umožňujú zdieľať vaše neverejné fotografie. Vaše verejné fotografie si môže kedykoľvek zobraziť ktokoľvek, bez ohľadu na to, či je alebo nie je členom Flickr. Viac

Pomáha identifikácii vedieť, že hnedé trnky sú vtáky stredne poschodových kríkov. Zriedka zostupujú na zem alebo sa pasú viac ako tri až štyri metre nad zemou. Neustále sa pohybujú cez krovie zbierajúce malý hmyz a pavúky z listov a vetvičiek. Majú prekvapivo hlasné „chirrupové“ volanie, ktoré keď sa človek naučí, je tiež dobrým identifikátorom. Podobne vyzerajúci trnkotvarý má svoju tvár a korunu silne pruhovanú bielou farbou. Viac

Brown Thornbill - zobrazuje vzor pŕs s mnohými pruhmi. Nesmie byť zamieňaná s pruhovaným tŕňom. Viac

Brown Thornbill (Acanthiza pusilla) je passerine vták, ktorý sa zvyčajne vyskytuje vo východnej a juhovýchodnej Austrálii vrátane Tasmánie. Môže dorásť až do dĺžky 4 palce a živí sa hmyzom. Viac

psy podobné cockapoo

Brown Thornbill je veľmi častý vták v Modrých horách NSW. Takmer vždy sa objavujú v kŕdľoch niekoľkých vtákov až po desiatky z nich. Je ťažké získať dobré fotografie, pretože sa tak často pohybujú, takže som bol nadšený, keď som dostal tieto. Viac

Brown Thornbill cestuje pri hľadaní potravy zostáva na domácom území po celý život. Označené vtáky, o ktorých je známe, že majú 11 rokov, boli opakovane chytené opakovane, nikdy sa nepohli viac ako niekoľko sto metrov od miesta, kde boli prvýkrát chytené. Hniezdo je kupolovitou stavbou s bočným vchodom v hornej časti. Tri vajcia sú normálna spojka, ale často kukučky a vajíčko. Viac

schlerofilské lesy, kde sa v suchých lesoch nachádza tŕniak hnedý. Koexistujú tam, kde sa ich rozsahy stretávajú bez kríženia. Často ich bude počuť vo vlhkých lesoch. Tasmánsky tŕniak má dlhšie nohy, kratší zobák a bledšie spodky ako trniar hnedý. Podhrobie podsvietené je u tohto vtáka čisto biele, zatiaľ čo podhubie hnedé má Thornbill. Hovor sa volá „zit zit zit whooorl“. Viac

Tasmánia, hnedý tŕniak nie je nápadným vtákom a na zemi ho vidno len zriedka. Na druhej strane je to dosť zvedavé a zvyčajne vyjde, ak vydávate škrípavé zvuky. Jeho operenie sa líši od teplého hnedého po olivovo hnedé zhora a od bledohnedých po žltkasto biele na bokoch. Všetky Brown Thornbills majú na čele mušle s lastúrami, veľké tmavočervené oko a na sivom hrdle / prsiach čierne pruhy so šípkami. Viac