Rysy kanadské obrázky a fakty

Rys kanadskýRys kanadský alebo rys kanadský (Lynx canadensis) má krémovú farbu, ktorá je matného vzhľadu a je trochu škvrnitá a jej farba sa líši. Môže to byť červeno-hnedá alebo sivá a veľmi zriedka to, čo nazývajú rys ostrovid. Majú dlhé zadné nohy a krátky chvost, ale chodidlá majú kožušinové, takže vyzerajú ako snežnice, čo v skutočnosti sú.

Mnoho ľudí je zmätených v tom, že ich spoznávajú, mýlia si ich s bobcom, ale podľa špičky chvosta sa dajú zreteľne rozpoznať. Chvost chvosta rysa kanadského je všade dookola čierny, zatiaľ čo koniec chvosta bobca má bielu spodnú stranu.

Kanadský rys sa nachádza na Aljaške v Kanade a v niektorých častiach USA. Na konci gravidity by samice priviedli na svet jedného až osem novorodencov. Odstavenie je približne tri až päť mesiacov a jednotlivec kanadský Lynx by dosiahol pohlavnú dospelosť po 2 rokoch.

Tento rys je samotársky, s výnimkou samice s novorodencami. Ich strava takmer úplne spočíva na zajacovi na snežniciach, a pretože ich počet stúpa každé desaťročie, stúpa aj počet kanadských rysov. Ak by jediný zajac nebol nikde, zúfalstvo by prinútilo rysa ísť za vtákmi alebo hlodavcami.

Chytanie pascí je v skutočnosti stále jedným z hlavných nebezpečenstiev prežitia rysa, pretože toto konkrétne zviera je ľahko odchytiteľné. Môže to znieť alarmujúco, ale budúcnosť týchto rysov nie je podľa niektorých odborníkov taká zlá ako iný druh mačkovitých šeliem.

Zaujímavý fakt: pokračujú debaty o tom, či je tento rys odlišným plemenom od euroázijského druhu, alebo je to len poddruh, a porota v tomto ohľade stále nie je. Počet odborníkov na oboch stranách plotu je rovnako rozdelený.

Kľúčové slová: biely , hnedá

Rys americký, rys kanadský, je uvedený ako najmenej znepokojujúci. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny



na predaj husky zmiešaný so šteniatkami pomeranian
Krajiny
Kanada a Spojené štáty
Habitáty rysa kanadského
Boreálny les , les a Subarktický les
Niektoré fakty o
Rys ostrovid

Hmotnosť dospelých : 10,1 kg (22,22 libier)



Maximálna životnosť : 27 rokov

Splatnosť žien: 498 dní



Splatnosť mužov: 573 dní

Gravidita: 63 dní

Odstavenie: 152 dní



Veľkosť vrhu: 4

Vrh za rok: 1

Váha pri narodení : 0,204 kg (0,4488 libier)

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

biely nemecký ovčiak šteňa

Viac zvierat začínajúcich na C.