Dunlin

Dunlin, Calidris alpina, je malé brodidlo, niekedy oddelené od ostatných stoniek v Erolii. Je to cirkumpolárny chovateľ v arktických alebo subarktických oblastiach. Vtáky chované v severnej Európe a Ázii sú migrantmi na veľké vzdialenosti, zimujú na juh do Afriky a juhovýchodnej Ázie. Vtáky chované na Aljaške a v kanadskej Arktíde migrujú na krátke vzdialenosti k tichomorskému a atlantickému pobrežiu Severnej Ameriky, hoci hniezdia na severnej Aljaške prezimujú v Ázii.

Obrázok Dunlin bol licencovaný pod a GFDL
Pôvodný zdroj: Vlastná práca
Autor: Mdf, editoval Fir0002 Ostatné verzie Obrázok: Calidris-alpina-001.jpg
Povolenie: GNU Free Documentation License



Dunlin je klasifikovaný ako najmenej znepokojený. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. Do tejto kategórie sú zahrnuté rozšírené a bohaté taxóny.

TAXON: Dunlin, Calidris alpina arcticola Obrázok Dunlin, foto R. Gill Odôvodnenie: Poddruh Dunlin arcticola je vysoko prioritný taxón, pretože celá populácia, ktorá sa počíta v stotisícových hniezdach na severnom svahu Aljašky a trávi tu obdobie nechovu v južnej a východnej Ázii, kde prevláda ázijský vírus H5N1. Viac



DunlinCalidris alpina Objednať CHARADRIIFORMES - Rodina SCOLOPACIDAE Číslo 203 Autori: Warnock, Nils D. a Robert E. Gill * Články * Multimédiá * Referencie Zdvorilostný náhľad Tento úvodný článok, ktorý si prezeráte, je zdvorilostným ukážkou celého účtu histórie života. tento druh. Zvyšné články (distribúcia, stanovište, správanie atď.) Viac



výslovnosť dunlin / ʌdʌn lɪn / Show Spelled Show IPA - dosť obyčajný sandpiper, Calidris alpina, ktorý sa množí v severných častiach severnej pologule. Použite Dunlin v SentencePozrite si obrázky DunlinHľadajte Dunlin na webe - pôvod: 1525–35; var. dunlingu. Pozri dun2, -ling1 Dictionary.com Neobmedzené Na základe slovníka Random House, Random House, Inc. 2010. Citovať tento zdroj | Odkaz na výslovnosť dunlin dun · lindunlin (dŭn'lĭn) n. Viac

Dunlin (Calidris alpina) = Dunlin Photo, Tim Bowman. Na karte fotografie nájdete ďalšie fotografie. Foto Viac

Dunlin, Calidris alpina, je malý brodivý vták, niekedy oddelený od ostatných „stintov“ v Erolii. Je to cirkumpolárny chovateľ v arktických alebo subarktických oblastiach. Vtáky chované v severnej Európe a Ázii sú migrantmi na veľké vzdialenosti, zimujú na juh do Afriky a juhovýchodnej Ázie. Vtáky chované na Aljaške a v kanadskej Arktíde migrujú na krátke vzdialenosti k tichomorskému a atlantickému pobrežiu Severnej Ameriky, hoci hniezdia na severnej Aljaške prezimujú v Ázii. Viac



Dunlin: Strava sa skladá z hmyzu, morských červov, malých kôrovcov, slimákov a malých rýb. Brodí sa na plytčine a používa svoj účet na sondovanie a vyberanie potravy; sondy s rýchlym stehovým pohybom hore a dole. Vokalizácia Dunlin: Pieseň je jemný „povzbudivý“ alebo „chit-lit“. Podobný druh Dunlin: Sandpiper skalný má menej čiernej na bruchu a má žlté nohy. Fialový sandpiper je hore tmavošedý a má žlté nohy. . Viac

Hmyz tvorí hlavnú časť potravy Dunlinovcov na hniezdiskách; požiera mäkkýše, červy a kôrovce v pobrežných oblastiach. Zobrazené vtáky sú dospelé v chove operenia s výrazným čiernym bruchom, ktoré žiadny iný brodiaci pes podobnej veľkosti nevlastní. Zimný Dunlin je v podstate sivý a hore biely. Mláďatá sú zhora hnedé s dvoma belavými tvarmi „V“ na zadnej strane. Zvyčajne majú čierne škvrny na bokoch alebo bruchu. Nohy a mierne ohnutý účet sú čierne. Viac

Počas obdobia rozmnožovania obývajú Dunlin rôzne krajiny: tundru, plytké močiare, okraje roztopenej vody, mokré lúky a bahenné roviny. Zimovanie a migrácia Dunlinových častých brehov a ústia riek. Vnútrozemské lúky, poľnohospodárska pôda a chránené pozemky poskytujú životne dôležité alternatívne biotopy, najmä ak sú pobrežné biotopy neproduktívne. Kŕmenie Mimo obdobia rozmnožovania skúma Dunlin sondu v piesku alebo bahne pre morské červy, ako je hromada, červy, kôrovce ako násypky na pláži a mäkkýše ako lastúrnik baltský. Migrujúci Dunlin sa často živí v noci. Viac



● Pasenie a kŕmenie: Dunlin: Strava sa skladá z hmyzu, morských červov, malých kôrovcov, slimákov a malých rýb. Brodí sa na plytčine a používa svoj účet na sondovanie a vyberanie potravy; sondy s rýchlym stehovým pohybom hore a dole. ● Chov a hniezdenie: Dunlin: Štyri olivové, modrozelené alebo buff vajcia označené hnedou a šedou sa kladú do trsu trávy na suchom homole na otvorenej tundre. Inkubácia sa pohybuje od 20 do 23 dní a vykonávajú ju obaja rodičia. Viac

Dunlin je známy pobrežný vták po celom svete, kde ho svetlý červenkastý chrbát a čierne brucho a dlhý ovisnutý účet odlišujú od takmer všetkých ostatných pobrežných vtákov. Rozmnožuje sa na vrchole Severnej Ameriky a Eurázie a zimuje pozdĺž pobreží okolo severnej pologule. Viac

Dunlin je v zime veľmi spoločenský, niekedy sa na brehoch blata alebo piesočných pláží vytvára veľké kŕdle. Veľké množstvo je často vidieť víriť v synchronizovanom lete na medzipristátiach počas migrácie alebo na ich zimnom stanovišti. Tento vták je jedným z najbežnejších a najznámejších brodivých vtákov v celom chovom a zimovaní. Je to druh, s ktorým sa iné brodivé vtáky porovnávajú. Viac

aké veľké je peekapoo

História ohnutého života pre Dunlinovcov - bežný názov a poddruhy odrážajú nomenklatúru používanú v čase písania popisu. DUNLIN PELIDNA ALPINA ALPINA (Linnaeus) ZVYKY Známy európsky dunlin sa občas vyskytoval ako opozdenec na našom východnom pobreží, v Massachusetts a New Yorku. Pravdepodobne sa tu vyskytoval častejšie, ako je známe, pretože sa veľmi podobá nášmu pieskomilovi s červeným chrbtom, najmä v zimnom operení. Viac

* Dunlin (Calidris alpina). Dunlin (Calidris alpina). Viac

Dunlin (Calidris alpina) je počas zimy jedným z najpočetnejších brodivých vtákov na ústí rieky Dee s typickým počtom od dvadsať do tridsaťtisíc, iba numericky zatienený občasným vysokým počtom vrcholov Knot a Oystercatcher. Pri odlive ich možno vidieť kdekoľvek, kde okolo sa rušne preháňa bahno. Pri prílive sa na chvíľu pozastaví iba na chvíľu. Viac

Dunlin Calidris alpina = - Identifikačné tipy: - * Dĺžka: 7 palcov * Stredne veľký pobrežný vták * Stredne veľký, tenký, tmavý účet so zníženou špičkou * Čierne nohy * Čierna škvrna na zadku siahajúca po chvost * Biely prúžok krídla Viac

Dunlin (Calidris alpina) = bežný v zime a počas migrácie v Severnej Karolíne. - Dunlin (Calidris alpina) Dunlin (Calidris alpina) Dunlin (Calidris alpina) Dare Co., NC 24. mája 2006 Pri chove peria sú Dunlin hore červenohnedé a majú čierne brucho. - Dunlin (Calidris alpina) Dunlin (Calidris alpina) Dare Co. Viac

Dunlin je jedným z druhov, na ktoré sa vzťahuje Dohoda o ochrane africko-euroázijských sťahovavých vodných vtákov (AEWA). Strava: Väčšinou dospelý a larválny hmyz (muchy dvojkrídlové, chrobáky, potočníky, vosy, piliarky a podenky) a tiež pavúky, roztoče, dážďovky, slimáky, slimáky a rastlinné látky (zvyčajne semená). Hniezdenie: Mláďatá sú hore hnedé s dvoma belavými tvarmi „V“ na zadnej strane. Zvyčajne majú čierne škvrny na bokoch alebo bruchu a za letu majú silné biele krídlo. Viac

Rád ich sledujem a nájsť dnes pár dunlinov v pľúcach (na ceste z východného pobrežia do Arktídy) bolo skutočnou lahôdkou. Hlavne, že jeden bol taký láskavý, že sa ku mne priblížil podľa svojich vlastných podmienok a predviedol ten nádherný červený chrbát. Ak chcete Flickr využívať naplno, mali by ste použiť prehliadač s povoleným JavaScriptom a nainštalovať si najnovšiu verziu prehrávača Macromedia Flash Player. Komentáre Zobraziť profil Paulo A .. Viac

dobytok pes border kólia mix

Dunlin (Calidris alpin) pobrežný vták v chove operenia na pláži Morro Strand State Beach, Morro Bay, CA. Tento vták sa v tejto oblasti nevidí veľmi často, a ešte menej často v chovnom operení. Zaujímavým správaním pozorovaným pri fotografovaní bolo, že táto osoba sledovala kulíka západného, ​​ktorý zdieľal kŕmenie chrobákov a podobne v detrituse na pláži tu. Viac

Chovajúci Dunlin, merajúci asi 8 palcov na dĺžku, má čiapočku pieskovej farby, hnedé krídla s čiernymi pruhmi, červenkastý chrbát, bielu tvár, hrdlo a boky s jemnými čiernymi pruhmi a čierne brucho. Nohy sú čierne. Účet je dlhý, čierny a mierne zostupný. Nehniezdiaci Dunlin je hore matne hnedý a dole biely. Muži a ženy sú si podobní. Strava: Hmyz, vodné bezstavovce. Rozsah: Dunlin plemená na severnej Aljaške, v Kanade a na Eurázii. Viac

Dunlin - Calidris alpina = Dunlin Charakteristika Rozsah Habitat Diéta Životný cyklus Chovanie Klasifikácia Kmeň: Chordata Trieda: Aves Poradie: Charadriiformes Čeľaď: Scolopacidae Rod: Calidris Dunlin Kliknite na obrázok pre zväčšenie. Viac

Dunlin - Calidris alpina = podrobnosti o sérii Dunlin Kmeň: Chordata Trieda: Aves Poradie: Charadriiformes Rodina: Scolopacidae Rod: Calidris Popis Dunlin Dunlin je stredne veľký pobrežný vták dlhý asi 7 až 8 palcov. Viac

Kŕdeľ Dunlin si vezme siestu pozdĺž pláže v New Smyrna Dunes Park na Floride * Dunlin Tornado zakrýva oblohu Chuck Gardner Toto je stádo Dunlin, malý pieskomec v stovkách v krútiacom sa oblaku jednotlivcov, ktorí letia od konca krídla ku koncu krídla všetci súčasne menia kurz cez jazero Fern Ridge v Lane Viac

Dunlin - Calidris alpina Veľké rozdiely sú zrejmé v zime a pri chove operenia, pretože Dunlin má na jar červenohnedý chrbát, biele spodné časti a čierne bruško, ale v zime má veľmi nevýrazné sivé operenie. Dunlini všeobecne znášajú chladnejšie počasie lepšie ako mnoho iných pobrežných vtákov, migrujú na juh pomerne neskoro na jeseň a často prezimujú až na sever do Nového Anglicka alebo na pobrežie Aljašky. Miesto výskytu: Zaplavené polia, okraje jazera, bahenné plochy počas migrácie. Viac