Obrázky a fakty o pangolíne obrovskom

Pangolin obrovskýPangolin obrovský (Manis gigantea) je najväčší zo šupinatcov alebo „luskounov“. Žije v Afrike pozdĺž rovníka zo západu na východ a jej strava sa skladá takmer výlučne z mravcov a termitov. Pretože jedáva iba mravce a termity, pangolín obrovský nemá zuby a nemôže žuť. Jeho hlavnými hrozbami sú ničenie biotopov, trh s krovinovým mäsom a trh s nelegálnymi liekmi. Obrovský luskáčik, rovnako ako iné luskáčiky, je nočný. Je to dobrý horolezec a dobrý bager so silnými pazúrmi, ktoré sa pri prechádzkach krútia v labkách.

Obrázok: mt.wiki, licencia pod GFDL



Obrovský pangolín obrovský, pangolín obrovský je uvedený v zozname Least Concern (LR / lc), s najnižším rizikom. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny



Krajiny
Angola , Benin , Burkina Faso , Kamerun , Čad , Konžská demokratická republika , Kongo, , rovníková Guinea , Gabon , Ghana , Keňa , Libéria , Niger , Nigéria , Rwanda , Senegal , Sierra Leone , Sudán a Uganda

Viac zvierat začínajúcich na G