Goffinov kakadu

Tanimbar Corellas váži v priemere asi 250 g u žien a 300 g u mužov. Majú asi 31 cm od hlavy po chvost.

modrý pes pitbul
Obrázok Goffinov kakadu bol licencovaný Creative Commons Priradenie-zdieľanie podobné .
Pôvodný zdroj: pôvodne vyslaný na Flickr ako kakadu Tanimbar (Cacatua goffiniana)
Autor: Lip Kee YapPermission (Opätovné použitie tohto súboru) Tento obrázok, ktorý bol pôvodne zverejnený na Flickr.com, bol nahraný do spoločnosti Commons pomocou uploadovacieho robota Flickr dňa 23:24, 29. októbra 2008 (UTC), spoločnosťou Snowmanradio (diskusia). K uvedenému dátumu bola licencovaná na základe licencie uvedenej nižšie. Tento súbor je licencovaný pod všeobecnou licenciou Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0. Máte slobodu: zdieľať - kopírovať, distribuovať a prenášať dielo



Goffinov kakadu je klasifikovaný ako skoro ohrozený (NT), má blízko k kvalifikácii alebo je pravdepodobné, že sa kvalifikuje do ohrozenej kategórie v blízkej budúcnosti.

Goffinov kakadu alebo kakadu Tanimbar, Cacatua goffini, je jedným z menších druhov kakadu. Pochádzajú z ostrovov Tanimbar (provincia Maluku) v Indonézii. Voľne žijúce populácie tohto vtáka sú ohrozené stratou biotopov a nezákonným odchytom pre obchod s klietkami a vtákmi Goffin Cockatoo Popis: Vážia v priemere 350 gramov - hmotnostné rozpätie tohto druhu je však 220 až 390 gramov. Mesarujú asi 31 centimetrov od hlavy po chvost. Goffinov kakadu sú najmenší zo všetkých Cacatuidae. Viac



Goffinov kakadu sú ideálne veľkosti pre kakadu pre domáce zvieratá. Sú zábavné a príjemné mať okolo seba, ale môžu byť tiež veľmi hlasné a ich volanie môže byť pre niektorých ľudí najotravnejšie. Ak sa kakadu goffinovcov rozhodne, že krik je dobrý spôsob, ako upútať pozornosť alebo sa pobaviť, môže byť pre niektorých ľudí hluk mimoriadne dráždivý. Potrebujú pozornosť a často ju budú vyžadovať. Viac



Goffinov kakadu je najmenší druh kakadu a má obvykle dĺžku od 12 do 13 palcov od zobáka po špičku chvostového peria. Priemerná dĺžka života: 30 a viac rokov. Povaha: Goffinov kakadu majú povesť veľmi spoločenského a láskavého človeka. Sú to hravé, zvedavé vtáky, ktoré si od svojich majiteľov vyžadujú veľa interakcie a pozornosti. Viac

Goffinov kakadu na predaj Goffinov kakadu sú menšie kakadu, približne 32 cm na dĺžku a hmotnosť od 220 do 385 gramov. Čo im však môže chýbať na veľkosti, môžu to vynahradiť tým, že budú rovnako hlasné a rovnako ničivé pre klietky a hračky ako väčšie kakadu. Goffin a Bare-eyed majú podobný vzhľad, aj keď Bare-eyed je zvyčajne o niečo dlhší, 40 cm a vykazuje neobvyklú holú pokožku okolo očí. Viac

Perie dospelého Goffinovho kakadu je biele a má zreteľne ružové sfarbenie na loresoch, lícach a krytoch uší. Základ ich peria na tele je ružovkastý a spodok a chvost majú umytú žltú farbu. Ich zobák je sivobiely a nohy sivasté. Potenciál domácich miláčikov: Kakadu Goffin je veľmi aktívny a hravý vták. Môžu byť veľmi deštruktívne, ale kvôli svojej menšej postave nemôžu veľmi ľahko zničiť veľké veci. Viac



Goffinov kakadu môže byť očarujúcim, hravým a láskavým spoločníkom. Je to najmenší z kakadu, čo môže byť plusom pre ľudí, ktorí nemusia mať dostatok priestoru pre jedného z väčších kakadu. Goffinský kakadu má na hlave kratší hrebeň ako iné kakadu; hrebeň sa postaví, keď sa počas hry zľakne alebo sa nabudí. Goffin kakadu milujú ľudí a radi sa maznajú, aj keď sú zvyčajne menej závislí od iných kakadu. Viac

vues SecondChanceBirds - 20. októbra 2009 - Goffinov kakadu ležiaci na chrbte a vyhodený do vzduchu. SecondChanceBirds - 20. októbra 2009 - Goffinovo kakadu ležiace na chrbte a vyhodené do vzduchu. Viac

Nádherný kakadu goffinovský (Cacatua goffini) je jedným z drahokamov vtáčieho sveta. Aj keď nie sú v obchode s domácimi zvieratami tak populárni ako ich väčší bratranec, dáždnik kakadu, tieto rozkošné a energické vtáky majú čo ponúknuť. Goffins sú jedným z menších členov čeľade kakadu s priemernou dĺžkou okolo 12'13 'a hmotnosťou od 200 do 300 gramov. Viac



Rovnako ako všetci členovia Cacatuidae, aj kakadu goffinský je chocholatý, čo znamená, že na hlave má zbierku pierok, ktoré môže zdvíhať alebo spúšťať. Jeho telo je pokryté hlavne bielym perím, medzi zobákom a očami je lososové alebo ružovo sfarbené perie. Hlbšie (proximálne) časti peria hrebeňa a peria na krku majú tiež lososovú farbu, ale sfarbenie tu skrýva biela farba povrchnejších (distálnych) oblastí týchto pierok. Viac

Goffinov kakadu sa môžu dožiť až 40 rokov. Presné údaje o dĺžke života kakadu priemerného Goffina nie sú dostatočne zdokumentované. Mnohé zomierajú na choroby alebo zranenia ešte pred uplynutím možnej dĺžky života. Goffinove kakadu sú zvedavé a milujú žuvanie predmetov vo svojom okolí, ale nie sú také ničivé ako iné kakadu. Vždy by im mali byť poskytnuté hračky, bloky z dreva alebo vetvy na žuvanie. Viac

váš Goffinov kakadu by mal byť dostatočne veľký, aby pojal aspoň dve alebo tri bidlá. Bidlá by mali byť z rôznych materiálov a veľkostí. Mnoho chorôb, na ktoré je kakadu citlivý, je dôsledkom nesprávnej hygieny. Je preto nevyhnutné pravidelne udržiavať klietku. Denne čistite misky na krmivo a vodu pre vtáky. Vyčistite klietku Hračky Perches Údržba klietky Goffin kakadu a drôtené pletivo, aby ste odstránili prach z peria. Viac

Prírodný domov Goffinovho kakadu je v lese na indonézskych ostrovoch Tanimbar. Kvôli nelegálnemu lovu a zasahovaniu do civilizácie je kakadu goffinovský na zozname ohrozených druhov. V zajatí je viac týchto vtákov ako vo voľnej prírode. Ako vyzerá Goffinov kakadu? Sú to najmenší kakadu s dĺžkou asi 12 palcov a hmotnosťou 300 - 400 gramov. Farba je biela a má blízko uší, pod krídlami a chvostom, žltý nádych. Viac

jack russel chi mix

Goffinov kakadu alebo Tanimbar Corella je papagáj endemický na ostrovoch Tanimbar v Indonézii. Tento druh bol tiež predstavený na ostrovoch Kai v Indonézii, Portoriku a Singapure. Viac

Goffinove kakadu sú zvedavé a milujú žuvanie predmetov vo svojom okolí, ale nie sú také ničivé ako iné kakadu. Vždy by im mali byť poskytnuté hračky, bloky z dreva alebo vetvy na žuvanie. Aby sa zabránilo strachu z nových situácií, mali by sa mladí kakadu socializovať s mnohými ľuďmi a mali by byť vystavení rôznym situáciám, ako sú nové klietky, hračky a návštevy veterinárneho lekára. Vtáky sú dobrým miláčikom pre mladé rodiny. Viac

Pôvod - Goffinov kakadu sa nachádzajú v Indonézii. Trénovateľnosť - Kakadu sú veľmi trénovateľné. Hlasitosť - hlasná strava: Kakadu by mali jesť pelety, dobré zmiešané semienko papagája, zelené jedlá, ovocie, vajcia a mäso. Požadovaná veľkosť klietky - minimálna veľkosť klietky. Viac

Goffinov kakadu je veľký biely papagáj s bielou kožou okolo oka a sivobielym zobákom. Lores a spodok peria hlavy sú lososovo ružové. MUŽ Dúhovka mužského oka je čierna. DÁMSKA Dúhovka ženského oka je hnedá. VEĽKOSŤ: Približne 39 cm (12,5 palca) HMOTNOSŤ: Približne 0,45 kg (1 lb.) Viac