Javanské prasa obrázky a fakty

Jávske prasa

Poradie: Artiodactyla
Rodina: Suidae
Podčeľaď: Suinae
Druh Sus bradavice

Javanské ošípané, javanské bradavičnaté ošípané, je na Červenom zozname ohrozených druhov IUCN uvedené ako ohrozené (EN), o ktorom sa predpokladá, že čelí veľmi vysokému riziku vyhynutia vo voľnej prírode.

Pomenovania pre jávske prasa
Mláďaťu / dieťaťu jávskeho prasaťa sa hovorí „prasiatko, potkan, bonham alebo pozlátko (samica)“. Samice sa nazývajú 'prasnica' a muži 'kanec'. Javanskej skupine ošípaných sa hovorí „stádo, šoférovanie alebo dav“.
Krajiny
Indonézia
Niektoré fakty o
Jávske prasa

Hmotnosť dospelých : 76 kg (167,2 libier)



Maximálna životnosť : 17 rokov



Splatnosť žien: 274 dní

Gravidita: 120 dní



Veľkosť vrhu: 6

Váha pri narodení : 1 kg (2,2 libry)

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC



Fakty o jávskom prasiatku

Sus verrucosus sa nachádza v sekundárnom lese vo výškach pod 800 m. ( Celý text )

drôtený čivava teriér

Predpokladá sa, že jávske bradavičnaté prasiatko (Sus verrucosus) sa vyskytuje na okrajoch bažinatého lesa alebo v ich blízkosti. ( Celý text )

Javanské prasa je výhradne obyvateľom ostrova.

Javanské prasa je stredne veľké, s tromi bradavicami na každej strane tváre. ( Celý text )

Javanské ošípané sú bylinožravce a jedia vegetáciu vrátane plodín vypestovaných človekom.

Viac zvierat začínajúcich na J