Malajské pangolínové obrázky a fakty

Malajský pangolínMalajský pangolín (Manis javanica), tiež známy ako Sunda Pangolin, sa nachádza v Malajzii, na Filipínach, v Thajsku, Vietname, Laose a Kambodži, Indonézii a Singapure. The Vstup IUCN na malajský pangolín uvádza ju ako „možno regionálne vyhynutú“ v Singapure a „Neistú prítomnosť a pôvod“ v Bangladéši a Číne. Čínsky a malajský pangolín sú úzko prepojené, malajský pangolín je väčší, má kratšie predné končatiny a je svetlejšej farby.

Malajské luskouny obývajú nory, ktoré si sami vyhrabávajú, alebo obsadzujú nory od predchádzajúcich obyvateľov. Používajú svoje silné predkožky, ktoré im prídu vhod aj pri kopaní termitov a mravčích hniezd. Sú to pozoruhodné tvory, ktoré majú prezývku „živé šišky“ a ich drak je ako brnenie s ostrými šupinami.

Prirodzenými predátormi malajského pangolínu sú Tiger a Leopard zamračený.

Zaujímavý faktAj keď sa podobajú tankom, matka Pangolin je mimoriadne ochranná. Keď bude matka ohrozená, zvinie sa do klbka s mladými vo vnútri.

Obrázok malajského pangolínu od od: Používateľ: Piekfrosch , pod licenciou GFDL

Kľúčové slová: chvost , mierka , pazúr

Malajský pangolín je na Červenom zozname ohrozených druhov IUCN uvedený ako takmer ohrozený (LR / nt), je blízko kvalifikácie alebo pravdepodobne bude mať nárok na ohrozenú kategóriu v blízkej budúcnosti.



Krajiny
Brunej , Barma , Kambodža , Indonézia , Laos , Malajzia , Filipíny , Singapur , Thajsko a Vietnam

Viac zvierat začínajúcich na M