Montane morské obrázky a fakty

Montane morča

Poradie: Rodentia
Podrad: Hystricognathi
Čeľaď: Caviidae
Podčeľaď: Caviinae
Druh: Cavia tschudii

Montanské morča je uvedené v zozname s najmenším rizikom (LR / lc). Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

Pomenovania pre horské morča
Mláďaťu / dieťaťu morského prasiatka sa hovorí „šteňa“. Samice sa nazývajú 'prasnica' a muži 'kanec'. Horská skupina morčiat sa nazýva „stádo“.
Krajiny
Argentína , Bolívia , Čile a Peru
Niektoré fakty o
Peruánske morča

Hmotnosť dospelých : 0,638 kg (1,4036 libier)



Maximálna životnosť : 6 rokov



Splatnosť žien: 62 dní

Gravidita: 64 dní



Veľkosť vrhu: 2

Zdroj: AnAge , pod licenciou DC

Fakty o horskom morčati

Neboli nájdené žiadne fakty




Viac zvierat začínajúcich na M