Holub Nicobar

Jedná sa o veľkého holuba, ktorý má dĺžku 40 cm. Hlava je sivá, podobne ako operenie horného krku, ktoré sa mení na zelené a medené hackery smerujúce k prsiam. Prsník a remiges sú tmavo šedé. Chvost je veľmi krátky a čisto biely. Zvyšok jeho operenia je kovovo zelený. Cere tmavého zákona vytvára malý načernalý gombík; silné nohy a chodidlá sú matne červené. Dúhovky sú tmavé.

Na fotografiu holuba Nicobar bola poskytnutá licencia Creative Commons Uvedenie zdroja .
Pôvodný zdroj: http://www.birdphotos.com
Autor: Tomfriedel



Holub Nicobar je klasifikovaný ako takmer ohrozený (NT), je blízko kvalifikácie alebo sa pravdepodobne v blízkej budúcnosti kvalifikuje do ohrozenej kategórie.

Holub nikobarský, Caloenas nicobarica, je holub, ktorý sa vyskytuje na malých ostrovoch a v pobrežných oblastiach od ostrovov Nikobary východne cez Malajské súostrovie až po Šalamúnove ostrovy a Palau. Je to jediný žijúci člen rodu Caloenas. Jedná sa o veľkého holuba, ktorý má dĺžku 40 cm. Hlava je sivá, podobne ako operenie horného krku, ktoré sa mení na zelené a medené hackery smerujúce k prsiam. Prsník a remiges sú tmavo šedé. Chvost je veľmi krátky a čisto biely. Viac



Holub Nicobar je jedným z najkrajších z mnohých druhov holubov alebo holubíc. Rovnako ako všetky holuby, aj holub Nicobar je pomerne hrubý s relatívne malou hlavou, ale je ťažší ako väčšina rovnakých holubov. Všeobecné sfarbenie je tmavozelené, dúhové, s krátkym bielym chvostom. Perie na krku je zelené a má medené a zeleno-modré podtóny. Perie plášťa a kryty krídel sú špicaté. Viac



Niektoré špeciálne behaviorálne úpravy holuba Nicobar je jeho veľmi hrubý murovaný svalnatý žalúdok, ktorý je obložený doskami. Tento svalnatý žalúdok im umožňuje zomlieť veľké tvrdé orechy, ktoré by človek otvoril iba kladivom. Dochádzajú do bezpečných lokalít vo veľkých kŕdľoch medzi svojimi pásť a chovnými ostrovmi (množia sa iba na ostrovoch, ktoré nie sú obývané). Vydávajú zvuk ako prasatá hrkútajúce, keď sa vyhrážajú ostatným. Viac

Skupina 8 párov holubov Nicobar - obrázok s láskavým dovolením Chris Estep Nicobar Pigeon Almaguer Nicobar Pigeon - obrázok s láskavým dovolením Daniel Ray Almaguer. Nicobar Pigeon Ak máte popis alebo obrázky holuba Nicobar, pošlite ho e-mailom na adresu birdsofprey1@aol.com, ktorý bude uvedený na tejto stránke o holubi Nicobar. Viac

Holub Nicobar (Caloenas nicobarica) je holub, ktorý je rezidentným chovným vtákom na malých neobývaných ostrovoch v Indonézii a na Nicobarských ostrovoch. Je to jediný člen rodu Caloenas. Holub nikobarský sa túla v stádach od ostrova k ostrovu, vrátane obývaných miest, hľadá svoju potravu semien, ovocia a niektorých bezstavovcov (t. J. Hmyzu) a láka ho oblasti, kde je k dispozícii zrno. Porovnanie sekvencií mitochondriálneho cytochrómu b a 12S rRNA (Shapiro et al. Viac



Nicobar Holuby sa vyskytujú na indických ostrovoch Nicobar a Andamanské ostrovy, Šalamúnových ostrovoch, Palau a na menších ostrovoch pri pobreží Mjanmarska, Thajska, Malajzie, Kambodže, Vietnamu, Indonézie a Filipín. Tento konkrétny holub Nicobar sa sebavedome prechádzal po slnečnom okraji plážového lesa v národnom parku Mu Ko Similan na thajských ostrovoch Similan. Viac

Holub Nicobar (Caloenas nicobarica) je holub, ktorý je rezidentným chovným vtákom na malých neobývaných ostrovoch v Indonézii a na Nicobarských ostrovoch. Je to jediný žijúci člen rodu Caloenas. Video Holub Nicobar Toto je veľký, ťažký holub s dĺžkou 40 cm. Je to hlavne kovovo zelená so zelenými a medenými háčikmi na krku. Hlava a horná časť krku, perie a prsia sú tmavošedé. Viac

Holub nikobarský sa túla v kŕdľoch od ostrova k ostrovu, zvyčajne spí na pobrežných ostrovoch, kde sa nevyskytujú predátori, a deň trávi v oblastiach s lepšou dostupnosťou potravy a nevyhýba sa ani oblastiam obývaným ľuďmi. Jeho jedlo pozostáva zo semien, ovocia a pukov a láka ho oblasti, kde je k dispozícii zrno. Žalúdočný kameň pomáha zomlieť tvrdé jedlá. Viac



Holub nikobarský sa živí na lesnej pôde a trávi veľa času na zemi. Cez deň sa pohybujú v kŕdľoch a v noci spolu bývajú. Ich vokalizácia je zvukom vrčania. Rovnako ako všetky holuby a holubice, ani tieto vtáky pri pití nepijú, ale namiesto toho ponoria svoj účet a nasávajú vodu. DIÉTA: Holub Nicobar sa živí semenami, bobuľami a hmyzom. Viac

Holub nikobarský sa túla v stádach od ostrova k ostrovu vrátane obývaných miest, hľadá svoje jedlo zo semien, ovocia a niektorých bezstavovcov a láka ho oblasti, kde je k dispozícii zrno. Posledné (začiatkom 20. rokov) testy DNA ukazujú, že holub Nicobar je najbližším žijúcim príbuzným Doda a Rodrigues Solitaire. Viac

Holub Nicobar je nádherný, so všeobecným sfarbením do tmavo zelenej farby, s krátkym bielym chvostom, zatiaľ čo perie na krku je zelené s medeným a zeleno-modrým podtónom. Účet je čierny, nohy sú červené a dúhovka je biela u dospelých žien, ale hnedá u dospelých a mužov. Tento druh sa vyskytuje v juhovýchodnej Ázii, najmä od indických ostrovov Nikobary po Novú Guineu a až na sever po Filipíny. Viac

PopisKomentáreŠtatistiky Holub Nicobar, Caloenas nicobarica, je holub, ktorý sa vyskytuje na malých ostrovoch a v pobrežných oblastiach od ostrovov Nicobar, na východ cez Malajské súostrovie až po Solomony a Palau. Je to ... Čítaj viac Holub Nicobar, Caloenas nicobarica, je holub, ktorý sa vyskytuje na malých ostrovoch a v pobrežných oblastiach od ostrovov Nicobar, na východ cez Malajské súostrovie až po Solomony a Palau. Je to jediný žijúci člen rodu Caloenas. Viac

Holub Nicobar je kočovný dochádzajúci z ostrova na ostrov počas dňa, aby našiel jedlo (tvrdé semená, ovocie, hmyz a kukurica). Nakŕmia sa zo zeme, listy odhodia nabok a kopú so svojím účtom. Tieto holuby spolu nocujú na ostrovoch, ktoré nie sú obývané. Nicobar pri pití nepije, namiesto toho sú ako iné holuby a holubice, ponoria svoj účet a nasávajú vodu. Viac

* Zoo Philadelphia Nicobar Pigeon at Feeding Dish2: 10 * Pridať do frontu Pridané do fronty Philadelphia Zoo Nicobar Pigeon at Feeding Dish82 zobrazeníZooVisitorMM * African Green Holuby 1:40 * Pridať do frontu Pridané do frontu African Green Pigeons1117 zobrazeníbanditt066 Viac

Holub Nicobar je pomerne veľký vták, s dlhými nohami, krátkym bielym chvostom a ťažkým zobákom. Jeho postoj je podobný postoju supa, a na rozdiel od väčšiny holubov má krátke a tvrdé operenie, okrem krku, kde je perie pretiahnuté a vytvára hackly, ktoré pokrývajú väčšinu tela. Samica je o niečo menšia ako samec, s menšou hlavičkou a mladistvý vyzerá ako samica, ale matnejšia a bez bieleho chvosta. Viac

dĺžka života bieleho nemeckého ovčiaka

Nicobarský holub, pomenovaný po Nikobarských ostrovoch, sa tiež často vyskytuje v Malajskom súostroví. Pozri tiež: Endemické vtáky na Andamanskom a Nicobarskom ostrove Geológia Nicobarské ostrovy sú súčasťou veľkého ostrovného oblúka vytvoreného zrážkou Indo Austrálsky tanier s Euráziou. Viac