Tamburína holubica

Jedná sa veľmi o druh hustých lesov vrátane hustých záhrad a plantáží ricínového oleja, kakaa a gumy. Ako taký je tento plachý druh zvyčajne viditeľný pri prepláchnutí pri kŕmení na lesnom poraste. Tambourínska holubica stavia krehké hniezdo palice nízko v húštine alebo spleti viniča a kladie dve krémovo zafarbené vajcia. Inkubujú sa obe pohlavia, aj keď túto úlohu vykonávajú hlavne samice, a vajcia sa vyliahnu za 13 dní a ďalších 13–14 dní opečie. Mláďatá sú kŕmené regurgitovanou potravou.

Na fotografiu Tambourine Dove získala licencia Creative Commons Priradenie-zdieľanie podobné .
Pôvodný zdroj: Alan Manson
Autor: Alan Manson



Tamburínová holubica je klasifikovaná ako najmenej znepokojená. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. Do tejto kategórie sú zahrnuté rozšírené a bohaté taxóny.

Tamburínová holubica (Turtur tympanistria) je holub, ktorý je rozšíreným obyvateľom chovného vtáka v lesoch a inej hustej vegetácii v Afrike južne od saharskej púšte. Jeho rozsah siaha od Senegalu na východ do Etiópie a Kene a na juh cez východnú Afriku do juhovýchodnej Juhoafrickej republiky, ale chýba v suchších oblastiach juhozápadnej Afriky. Na Komorských ostrovoch žije obyvateľstvo. Viac



podlaha, Tamburínová holubica stavia krehké tyčinkové hniezdo nízko v húštine alebo spleti viniča a kladie dve vajcia krémovej farby. Inkubujú sa obe pohlavia, aj keď túto úlohu vykonáva hlavne samica, a vajcia sa vyliahnu za 13 dní a ďalších 13-14 dní opečie. Mláďatá sú kŕmené regurgitovanou potravou. Tamburínová holubica je malý bacuľatý holub, zvyčajne 22 cm dlhý. Samec má bielu tvár s čiernou škvrnou za okom, biele spodné časti a šedú korunu. Viac



Distribúcia holubice tamburínovej v južnej Afrike na základe štatistického vyrovnania záznamov z prvého projektu Bird Bird Atlas (jednotka živočíšnej demografie, univerzita v Kapskom Meste; vyhladenie vykonali Birgit Erni a Francesca Little). Farby sa pohybujú od tmavo modrej (najbežnejšia) až po žltú (najmenej častá). Najnovšiu distribúciu zo SABAP2 nájdete tu. Jedlo Jedáva rôzne druhy ovocia, semien a bezstavovcov, zvyčajne sa pasú na zemi. Viac

Tamburínska holubica (latinsky Turtur tympanistria) je opísaná v Roberts Birds of Southern Africa, 7. vydanie. Tento vták má jedinečné Robertsovo číslo 359 a úplný popis tohto vtáka nájdete na strane 288 a tiež obrázok tamburínskej holubice na strane 273. Tambourínska holubica patrí do čeľade vtákov klasifikovaných ako columbidae. Viac