Obrázky a fakty o syseľovej bez pruhu

Veverička pruhovanáVeverica pruhovaná (Xerus rutilus) je členom hlodavec rodina. Všetky rodiny a komunity žijú spoločne v norách a kolóniách v a okolo častí Afriky, ako sú Etiópia, Keňa, Uganda, Sudán, Somálsko, Džibuti a Eritea. Žijú v suchej Savane, subtropických oblastiach a na kríkoch. Tento syseľ je do značnej miery vegetariánsky milujúci jesť korene, semená, ovocie, struky, zrná, hmyz, vtáčie vajcia a drobné stavovce. Tieto veveričky budú jesť v podstate všetko, čo visí na strome, alebo čokoľvek plaziace sa okolo, čo je dosť malé na to, aby sa im zmestilo do úst.

Status veveričky pruhovanej je označený ako „málo znepokojujúci“, pretože v afrických oblastiach je ho dostatok; nie je na pokraji vyhynutia.

Nepáskovaná syseľ váži asi 0,6 kg, čo je približne 1,3 libry. Ak sú merané správne, môžu merať 10 - 12 palcov. Tieto malé zvieratá sa niekedy chovajú ako domáce zvieratá, ale väčšina farmárov považuje tieto zvieratá za škodcu svojich plodín.

Veverička pruhovaná je uvedená v zozname ako najmenej znepokojený. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. V tejto kategórii sú na červenom zozname ohrozených druhov IUCN zahrnuté rozšírené a početné taxóny

Pomenovania veveričky pruhovanej
Mláďaťu / dieťaťu syseľa bez pásika sa hovorí „šteňa, súprava alebo mačiatko“. Samice sa nazývajú „srna“ a muži „buck“. Skupine syseľov bez pásov sa hovorí „dray alebo scurry“.
Krajiny
Džibuti , Eritrea , Etiópia , Keňa , Somálsko , Sudán , Tanzánia a Uganda
Stanovištia syseľa pruhovaného
Suchá savana , Savana , Krík a Subtropické / tropické suché kroviny

Viac zvierat začínajúcich na U