Nočná volavka biela

Nočná volavka belasá je druh volavky z čeľade Ardeidae. Táto relatívne malá a tmavá nočná volavka sa nachádza vo veľkej časti subsaharskej Afriky. To bolo predtým umiestnené v rode Nycticorax.

Nočná volavka belasá je klasifikovaná ako najmenej znepokojená. Nespĺňa podmienky pre viac rizikovú kategóriu. Do tejto kategórie sú zahrnuté rozšírené a početné taxóny.



Nočná volavka biela, nočná volavka biela španielska: nočná volavka biela, holub kukuričný estónsky: prill-ööhaigur fínsky: Silmälasihaikara francúzsky: Bihoreau à dos blanc, Héron bihoreau à dos blanc taliansky: Nitticora dorso bianco, Nitticora dorsobianco Japončina: sejiromizogoi Japončina: セ ジ ロ ミ ゾ ゴ イ Kwangali: Hakaruu Latina: leuconotos Gorsachius, nočná volavka biela, nočná volavka biela natalensis, Nycticorax leuconotus holandský: Witrugkwak nórsky: Brilledverghegre poľský: Slepowron blosk: Slepowron blo Garça-noc-of-back-branco Viac



Volavka biela (Gorsachius leuconotus) je druh volavky z čeľade Ardeidae. Táto relatívne malá a tmavá nočná volavka sa nachádza vo veľkej časti subsaharskej Afriky. To bolo predtým umiestnené v rode Nycticorax. Referencie - * BirdLife International (2008). Gorsachius leuconotus. In: IUCN 2008. Červený zoznam ohrozených druhov podľa IUCN. Stiahnuté 4. februára 2009. Viac

Na nočnú volavku bielohlavú si môžete pozrieť z kanoe a horolezci sa môžu stretnúť s bojovými, korunovanými a čiernymi orlami a dokonca aj s hniezdami čiernych chodcov. Návštevníci diskov alebo turistických chodníkov sa môžu stretnúť s nepolapiteľnou Narinou Trogon. African Fish Eagle Výnimočnosť Shongweni ako miesta pre pozorovanie vtákov bola uznaná jeho štatútom miesta konania Medzinárodného ornitologického kongresu v roku 1998. Viac